Új mobil rendszerchipet jelentett be a MediaTek. A TSMC második generációs 4 nm-es nodeján készülő Dimensity 7350 az első a középkategóriás 7000-es széria tagjai közül, mely ARMv9 utasításkészlettel dolgozik, a CPU big.LITTLE felosztásban két nagy teljesítményű Cortex-A715 maggal dolgozik, ezek órajele 3 GHz-ig húzható, a másik hat Cortex-A510-es magról viszont nem közölt ilyen információt a MediaTek. A rendszerchipben az ARM Mali-G610 GPU található meg.

Hirdetés

Támogatottak az LPDDR5x memóriamodulok 6400 Mbps sebességig, viszont háttértárat csak UFS 3.1-ig kezel az SoC. A Dimensity 7350 fel van készítve lokálisan futó AI feladatokra is a MediaTek saját fejlesztésű 657-es NPU-jával.

Az ISP szintén saját fejlesztése a tajvaniaknak (Imagiq 765), ez tudja kezelni a 200 megapixeles kameraszenzorokat, a 14-bites HDR felvételeket és a 4K-s videórögzítést 30 képkockás másodpercenkénti sebességig. A kijelzőkezelés FHD+ felbontásig és 144 Hz-es frissítésig terjed, megvannak a legnépszerűbb HDR kódolások (HDR10, HDR10+, CUVA, Dolby Vision) támogatásai. Az integrált modemmel Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, 5G (csak sub-6 Ghz) kapcsolatokra képesek lesznek a Dimensity 7350-nel szerelt telefonok, ahogy GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo és NavIC kommunikációra is.

Arról egyelőre nem tudni, hogy melyik telefonban debütál elsőként az új lapka, az biztos, hogy középkategóriás eszköz lesz.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.