Hirdetés

Az AMD friss útitervet prezentált a várható fejlesztéseket tekintve, és a fókuszban már egyértelműen az AI van, így ennek megfelelően érkeznek a frissebb hardverdizájnok is.


[+]

A processzormagok tekintetében a Zen 5 jelenleg a megjelenés köszübén áll, de a vállalat már javában dolgozik a Zen 6 és 6c magokon, sőt, már a Zen 7 is tervezési fázisban van. Mivel a cég a Socket AM5 foglalatot legalább 2027-ig támogatni fogja, így a Zen 6 még biztos, hogy ebbe érkezik, a Zen 7 viszont már kérdőjeles, ez sok tényezőtől függhet.


[+]

A Ryzen AI részegység tekintetében a cég a harmadik generációnál tart, de itt fontos megjegyezni, hogy ezek nem külön XDNA dizájnokat jelentenek, hiszen az első két generációt XDNA-ra, míg a harmadik XDNA 2-re épült. A következő Ryzen AI is fejlesztés alatt áll, de nem kizárt, hogy ennek az alapja marad XDNA 2.


[+]

Készül viszont az XDNA 3 is, ami várhatóan 2026-ban jöhet, és az éppen aktuális Ryzen AI részegység mellett a Versal sorozatnak is a része lesz. Egyelőre az XDNA 3-ról annyit tudni, hogy javítja a teljesítmény/fogyasztás arányt.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.