Kedvenc, bár nem feltétlenül a legmegbízhatóbb információforrásunkra, a korábban Twitterként ismert X-re felkerült egy kisebb táblázat, mely az Intel által – állítólag – tervezett Arrow Lake-S változatokat tartalmazza. A forrás az a Jaykihn nevű fiók, mely többször szállított már később pontosnak bizonyuló pletykákat.

Hirdetés

A táblázat szerint Santa Clarában nem kevesebb, mint 18 változatot készítenek elő a Core Ultra 200 szériából, mely B0 és C0 verzióban is megjelenik majd. Ezek közül a B0 lesz az, amit a felsőbb kategóriához rendelnek, a C0 pedig inkább az közép- és alsó kategóriába kerül, de ez nem kötelező jellegű felosztás, már abban az esetben, ha az összeállított adattábla a valódi terveket mutatja.


(forrás: Jaykihn@X.com) [+]

Mint az a képen is látszik, a Core Ultra 9, 7 és 5 sorozatokba érkező CPU-k három fogyasztási szintet kapnak: a K széria 125 wattos alap TDP-vel rendelkezik, a „normál” verziók 65 wattosak, míg a T család 35 wattal gazdálkodhat hosszabb távon. A CPU magok felosztása a csúcsváltozatok esetében 8+16 lesz, ehhez pedig a GPU oldaláról 4 Xe Battlemage architektúrára épülő mag társul. A CPU-ban a P magok a Lion Cove architektúrára épülnek, mely az Intel állítása szerint 14%-os IPC növekedést hoz az előd Redwood Cove-hoz képest. Ezzel kapcsolatban viszont megjegyeznénk, hogy az utóbbival ellentétben a Lion Cove nem támogatja az SMT-t. Ott vannak még az E magok és az ő Skymont architektúrájuk, mely szintén jelentősen erősebb az korábbi Gracemontnál.

Az integrált grafika esetében nincs sok választási lehetőség: az említett 4 Xe magos csúcsváltozat mellett elérhető lesz 3 Xe maggal és 2 Xe maggal is a Core Ultra 5 modellekben, és jönnek majd az „F” verziók, grafika nélkül.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.