Hirdetés

A Graphcore sokak számára egy kevésbé ismert név az AI gyorsítók piacán, pedig pár éve jelen vannak a szegmensen belül, és bizonyos feladatokben nem is teljesítenek rosszul. Ha ki kellene emelni valamit, akkor leginkább temporális gráfhálózatok esetén erős a Graphcore IPU-k specifikus, MIMD dizájnja, ami a finomszemcsés adatfeldolgozást kombinálja a kifejezetten nagy SRAM kapacitással. Ilyen hardveres adottságokkal ez a rendszer gyakorlatilag verhetetlen a szóban forgó munkafolyamatokban, így az egyes területeken egyértelmű választásnak bizonyulhat.

A brit cég fő piaca ugyanakkor Kína volt, aminek elérését jelentősen korlátozta az USA egy korábbi kormányrendelete, így a vállalat kénytelen volt leépíteni a kínai üzletágat. Ez mára kiderült, hogy annyira fájdalmas lépés volt, hogy végül a céget felvásárolja a SoftBank. A japán befektetőcsoport 400 vagy 500 millió dollárt fizet érte, pontos összeg egyelőre azért nincs, mert az EE Times és a BBC eltérő információkkal rendelkezik.

A Graphcore vezetője Nigel Toon marad, és a cég a SoftBank teljes tulajdonú leányvállalataként folytatja tevékenységét. Ezzel a lépéssel egyébként a japán befektetőcsoport már három olyan teljes projektet is magáénak tudhat, amivel az AI-piacot célozzák.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.