Hirdetés

Július 15-én, magyar idő szerint este elindította az iOS és iPadOS 18-as rendszerek, valamint a watchOS 11 és macOS Sequoia publikus bétatesztjeit az Apple. A felhasználók így már kipróbálhatják az új funkciókat eszközükön, például az átszínezhető ikonokat, a minden eddiginél testre szabhatóbb főképernyőt és vezérlőpultot, vagy akár az RCS üzenetküldést. A béta telepítéséhez a minimum rendszerkövetelmény egy iPhone Xr, vagy ennél újabb Apple telefon.

Így néz ki az új Jelszavak alkalmazás
Így néz ki az új Jelszavak alkalmazás (forrás: 9to5Mac) [+]

Kicserélhető lesz ezentúl a zárolt képernyőn a két ikon is, a macOS Sequioa rendszerrel együtt pedig egyes régiókban az iPhone képernyőjének Mac gépre való tükrözése is elérhetővé válik. Az EU viszont ebből kimarad, így a felhasználók az áttervezett Fotók alkalmazással vigasztalódhatnak, vagy az új Jelszavak alkalmazással, mely könnyen átláthatóbbá téve egy helyre gyűjti az iCloud kulcskarikában tárolt korábban mentett adatokat. Az AI funkciók kimaradnak, illetve régiónkban nem lesz elérhető az Apple Tap to Cash funkció sem, ami segítségével az iPhone-ok összeérintésével küldhetnek egymásnak pénzt a felhasználók Apple Pay-ben regisztrált virtuális Cash kártyájukra.


(forrás: 9to5Mac) [+]

A Wallet új funkciói közül pár talán elérhető lesz, az Apple digitális pénztárcája olyan funkciókkal bővül, mint az benne tárolt jegyek alapján helyszíni térkép, időjárásadatok, parkolási lehetőségek ismertetése, vagy akár az előadóval releváns Apple Music lejátszási listák ajánlása.

Az iPadOS 18 is elérhető
Az iPadOS 18 is elérhető (forrás: 9to5Mac) [+]

Azok, akik iPadre szeretnék feltelepíteni az iPadOS 18 bétáját, minimum 2019-ben kiadott táblagéppel kell rendelkezzenek, iPad Pro esetén minimum 2018-as modellel. Az újdonságok megegyeznek az iPhone-on tapasztalhatókkal, de a Számológép applikáció új matematikai funkciókat kap, a Fájlok pedig végre egy olyan lehetőséget, hogy az iClouddal szinkronizált mappákat vagy dokumentumokat fixen letöltve tartsa a készüléken, ne kavarjon a felhővel.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.