Hirdetés

Milánóban mutatta be a OnePlus a Pad 2 mellett legújabb generációs Nord mobilját, a Nord 4-et. A készülék külső megjelenésében különleges, hogy az üveg vagy műanyag hátlap helyett a kerettel együtt a hátlap is fémből van. Az előlapot a 6,74”-es Super AMOLED panel foglalja el, ez 120 Hz-es frissítésre képes, felbontása 1240 x 2772 pixel, maximális fénysűrűsége pedig 2150 nit lehet. PWM van 2160 Hz-en, illetve HDR10+ támogatás is adott. A készülékház 162,6 x 75 x 7,99 milliméter és 199,5 gramm lett, szürke, zöld és fekete színben lesz kapható.

Ilyen a zöld árnyalat
Ilyen a zöld árnyalat (forrás: OnePlus) [+]

A Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3-as platformjára épít a OnePlus 12 GB vagy 16 GB LPDDR5x RAM és 256 vagy 512 GB UFS 4.0-s tárhellyel. A beépített akkumulátor 5500 mAh-s, tölteni maximum 100 wattal lehet megfelelő SuperVOOC adapterrel, ez viszont nem alaptartozék a dobozban. A gyártó azt ígéri, hogy 1600 ciklus után is megmarad a telep teljes kapacitásának 80%-a. Emellett a OnePlus hat évnyi szoftveres támogatást is ígér az Android 14-gyel érkező telefonhoz, ez négy főverzió-frissítést és 2030-ig érkező biztonsági csomagokat jelent.


(forrás: OnePlus)

A telefon oldalán megvan a némító csúszka, adott a 16 MP-es előlapi kamera, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-leolvasó, a hátlapon pedig egy 50 MP-es OIS és EIS támogatta főkamera, valamint egy 8 MP-es ultraszéles képalkotó. Érdekesebb a hardver kapcsán ahogy az antennákat elrendezték U alakban, így kihasználva a fém házat jelerősítésre. Az viszont kicsit fájó pont, hogy az alsó Type-C csatlakozó csak USB 2.0-s sebességekre képes.


(forrás: OnePlus) [+]

Itt is van egy rakás AI funkció, köztük szövegösszegzés, illetve generatív képi megoldások. Ezek egyike a Google fejlesztéséhez hasonlóan a csoportképeken a pislogók arcát javítja a többelemes képfeldolgozás során készített egyik olyan képet használva, amin nyitva volt az adott személy szeme. De a csoportképek zajmentesítése is mehet utólag a galériában.

Az ezüstös szürke modell csak 16/512 GB-os kiszerelésben elérhető
Az ezüstös szürke modell csak 16/512 GB-os kiszerelésben elérhető (forrás: OnePlus) [+]

A hivatalos termékoldalon nincs említés IP-védelemről, de a promóciós anyagokban cseppállóként ábrázolják a telefont. A megjelenés augusztusra tolódik, az előrendelők a magyar termékoldalt nézve augusztus 15 és 20 között kapják kézhez leghamarabb a Nord 4-et. Az árak 530 eurón startolnak (12/256 GB), de 579 eurót kell fizetni a 16/512 GB-os modellért, és a fémes szürke színű verzió csak ebben a kiszerelésben kapható. Van viszont most is kedvezményes kupon és egy választható ajándék (töltő, védőtok, Nord Buds TWS fülhallgató vagy TUMI márkájú oldaltáska) az előrendelőknek, így akár 500 euró alá is be lehet nyomni a Nord 4-et.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.