A moduláris kialakítás nem jár könnyű szerelhetőséggel a CMF Phone 1 esetén, derült ki a PBKreviews videójából. Az angol nyelvű csatorna tegnapi videójában szétszedték a Nothinghoz tartozó márka első telefonját, mely alapján részletesebben is láthatjuk, mi van a felhasználó által cserélhető hátlap alatt.

Elsőként egy fekete műanyag lappal találkozik az, aki eltávolítja a négy csavart és a hátlap alsó sarkában található csatlakozó gombot, majd lefeszíti a hátlapot. Ez a műanyag lap az akkumulátort fedi, egyben figyelmeztető is, hogy eltávolítása garanciavesztéssel jár. Az aksihoz így sem lehet még hozzáférni, előbb el kell távolítani tizenkét csavart, melyek egyébként szintén meg vannak jelölve, így az otthoni szerelés vagy nyitás ezek esetén is garanciavesztéssel járhat.

A telefon tetejénél egy műanyag lapon vannak egyes antenna-kivezetések, a kamera lencséi, illetve ide csatlakozik egy hőelvezető is. Ha ezt is kiemelte a házból a szerelő, akkor láthatóvá válik az alaplap, amit a videóban ugyan az aksi előtt szednek ki, de ez nem kötelező lépés, elég a csatlakozókat felpattintani. Viszont az alsó műanyag elemet — melyben hangszóró és antennakivezetések találhatók — le kell szedni ahhoz, hogy az akkumulátor kiemelhető legyen, ám ehhez a jobb alsó sarokban előbb meg kell találni a csatlakozó gombba rejtett csavart, és ki kell szedni.

Egy műanyag fedél alatt van még egy csavar az akkucserés történetben
Egy műanyag fedél alatt van még egy csavar az akkucserés történetben (forrás: PBKreviews) [+]

Az 5000 mAh-s aksi ragasztva van, húzófülekkel lehet kivenni a házból. Ezeket a lépéseket, plusz az USB-C és a SIM-tálca eltávolítását is végig kell járni ahhoz, hogy a kijelzőt javítani lehessen.

A PBKreviews 6,5 pontot adott a 10-ből a készülék szerelhetőségére.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.