Hirdetés

Bevezető, doboz tartalma

Megkerülhetetlen szereplője a Lenovo a táblagépes piacnak és bizonyos értelemben szerethető is, mert nem félnek kísérletezni. Van például e-ink kijelzős táblájuk Smart Paper néven, de személy szerint jó szívvel gondolok a Yoga Bookra, a ThinkPad Tabletre vagy a projektoros Yoga Tab 3 Próra úgy is, hogy a mindennapi használat során azért kibuktak hibáik. Ezért pedig nem egyértelmű, hogy ha Lenovo tablet, akkor az jó is. Az elmúlt évben például teszteltük a P12 Pro csúcsmodellt, ami remek hardvert és okos szoftveres megoldásokat kínált a kiegészítőkkel telepakolt doboz mellett. A szoftverfrissítések viszont nem értek fel a konkurensekhez, hiába bírta volna el a hardver, régi Android verzióval maradt a tablet. Aztán ott volt az M9-es, ami minőségi megjelenésével meggyőzött, gyengécske kijelzője mégis megfosztotta a szerkesztőségi plecsnitől.

Lenovo Legion Tab a dobozán
Lenovo Legion Tab a dobozán [+]

Mai tesztünk alanya is az érdekesebb, kísérletezgetős kategóriába tartozik inkább, ugyanis egy 8,8”-es androidos tabletről van szó, melyek lényegében kihaltak a piacról. De komolyan, megnézve a legnagyobb termékkeresős hazai oldalt, ha nem belépőszintű eszközt keresünk (Galaxy Tab A9, Tab A7 Lite, Lenovo Tab M9, Nokia T10), akkor nincs zöld robotos választási lehetőségünk, egyedül az iPadOS-t futtató Apple iPad mini van felsőbb kategóriában 2021-ből, szóval az sem mai csirke már. Ebbe az apátiába süllyedt termékkategóriába érkezik Snapdragon 8+ Gen 1-gyel szerelt tesztalanyunk, mely Kínában Lenovo Legion Y700 2023-ként fut, Magyarországon Lenovo Legion Tabként kell keresni. A hivatalos forgalmazás júniusban indult, a gyártó kérdésünkre az Euronicset és a Vodafone-t jelölte meg forgalmazóként, az ajánlott fogyasztói árra pedig 219 990 forintot mondtak.

A gyári védőtok
A gyári védőtok [+]

A gyártó fekete dobozban biztosítja az eszközt, melyben a táblagép mellett egy mindkét végén USB-C kábelt találunk, egy SIM-tűt, mellyel a Legion Tab bal oldalán található tálcát nyithatjuk. Létezik Kínában mobilnetes verzió is a táblából, viszont úgy tűnik az interneten talált specifikációkból és reddites bejegyzésekből, illetve a nálunk járt tesztmodellből, hogy ez a régió a Wi-Fi modellt kapja. Ez azzal is jár, hogy hiányzik a GNSS modul a tabletből. Rákérdeztünk a Lenovo hazai képviseleténél azért erre, hisz operátornál is árulják a gépet, amint megérkezik a válaszuk, frissítjük vele a cikket.


[+]

Van még egy két részből álló védőtok is a dobozban, ez egy hátlapra pattintható műanyag keretből áll, illetve egy három ponton hajtogatható fedőből, ami a kijelzőt takarja. Mindkettőben vannak mágnesek, így megállítható sátor-szerűen és a tablet támasztékaként is szolgálhat. Van a táblagépben környezeti fényérzékelő és közelségérzékelő szenzor is a keretben elrejtve, a gyári tok lezárása és nyitása altatja-ébreszti a kijelzőt gyorsan és pontosan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.