Hirdetés

A Honor Magic V2 tartotta a legvékonyabb kinyitható kijelzős telefon címét eddig, ugyanis megérkezett az utódja, a Kínában ma bemutatott Honor Magic V3. A friss modell nem csak vékonyabb lett összecsukva 9,2 mm-en, kinyitva 4,35 mm-en (kameradudor nélkül), de könnyebb is 226 grammon. A fogyókúra sikere a frissített zsanérmechanikában keresendő, a félmillió nyitás-zárásra regisztrált zsanér 2,84 mm-re zsugorodott. A keret maradt alumínium, a zsanérban pedig valószínűleg valamilyen titánötvözetet használt a Honor.


[+]

Újdonság, hogy a Magic V3 IPX8-as víz elleni védelmet élvez elsőként a Honor foldable telefonjai közül. A külső kijelző 6,43 hüvelykes LTPO OLED panel FHD+ felbontással és 1-120 Hz közötti dinamikus frissítéssel. A képarány 9:20, a maximális beígért fénysűrűség pedig 2500 nit, ezek a tavalyi Magic V2-vel megegyező értékek. A belső panel is LTPO OLED, ennek átlója kinyitva 7,92 hüvelyk. A felbontás FHD+, frissítés megegyezik a külső paneléval, ám a belső képernyő csak 1800 nites fényességre van regisztrálva. Az ujjlenyomat-leolvasó nem költözött a kijelző alá, továbbra is a jobb oldali gombban található.


[+]

Hardver szempontjából a kötelező chipfrissítést hozta a V3, ami a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-at jelenti. Konfigurálható a telefon akár 16 GB LPDDR5x memóriával és 1 TB UFS 4.0-s tárhellyel is, ami nem bővíthető. Állítólag a Magic V2-ben találhatónál nagyobb méretű gőzkamrás passzív hűtés került a V3-ba elkerülendő a Snapdragon lapka teljesítményének csökkenését.

A hátlapon egy 50 MP-es főkamera van optikai stabilizálással és f/1,6-os blendével. Mellette újdonság a szintén 50 MP-es teleobjektív 3,5x optikai nagyítással és meglepően szűk, f/3-as apertúrával. Az ultraszéles kamera felbontása 40 MP (f/2,2), az előlapra és a belső kijelzőbe pedig egy-egy 20 MP-es kamera lyukad. A Honor 200-as telefonokkal bejelentett Harcourt portré mód egy szoftverfrissítéssel augusztusban érkezik a V3-ra is.


[+]

Android 14-gyel indít a telefon, rajta a MagicOS 8.0.1-es felülettel és a Honor Párhuzamos Tér nevű fejlesztésével. Utóbbi képes a telefon dual SIM képességeit úgy kihasználni, hogy a kinyitott belső képernyőn egymás mellett két különálló telefonként futtatja a szoftvert, rajta akár eltérő profilokkal és alkalmazásokkal. A beépített akkumulátor 5150 mAh-s szilíciummal doppingolt telep, ezt már a Magic5 Próban is láthattuk. A vezetékes töltés maradt 65 watton, de megérkezett a telefonba a vezeték nélküli töltés is, ami a Honor gyorstöltőjével akár 50 wattig is mehet.


[+]

A kínai start július 19-e lesz, az árak pedig 447 ezer forintnak megfelelő 8999 kínai jüanról indulnak. A Honor a globális start dátumát egyelőre nem árulta el, viszont annyit közöltek a V3 kapcsán, hogy megjelenik belőle még az idei év folyamán egy műholdas kommunikációra képes változat is. Ám utóbbi valószínűleg Kínán belül marad.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.