Hirdetés

A Razer bejelentette, hogy a második generációs analóg (optikai) kapcsolókkal szerelt, Huntsman V3 Pro szériás klaviatúrái számára – a már bizonyított Rapid Triggeren kívül – elérhetővé tette a Snap Tap Mode névre hallgató funkciót.


[+]

A firmware frissítés formájában érkező képesség azt csinálja, hogy két gomb közül prioritizálja az utoljára lenyomottat, és nincs szükség arra, hogy az előbb aktivált billentyűt felengedjük. Ez elsőre talán nem hangzik túlságosan impresszívnek, viszont az olyan játékokban, ahol lövésünk pontossága nagyban függ attól, hogy mozgásban vagyunk-e vagy sem (például Counter Strike-ok, Valorant), óriási hatással lehet egy-egy küzdelem végkimenetelére.


[+]

Ennek oka a counter-strafing nevezetű technikában keresendő, ami a motor fizikájából adódó, mozgás közben keletkező lendület, illetve tehetetlenség kompenzálására használatos, és megnöveli a precizitást. A dolog alapból úgy működik, hogy egy adott irányba történő haladáskor egy pillantra felengedjük a vonatkozó gombot, és gyorsan az ellentétes irányhoz tartozót ütjük le, aminek eredményeképp kiegyenlítődés jön létre a lendületben. Ez a gyors reflexek mellett remek időzítést igényel, de cserébe nehezebben fognak minket eltalálni, miközben mi kisebb szórással puttyogtathatunk a virtuális fegyverünkkel.


[+]

Itt kerül a képbe az ominózus Snap Tap, amelynek hála már nem indokolt annyira ráfeszülnünk a történetre, hiszen nem muszáj az első billentyűt felengednünk ahhoz, hogy a második beviteli jel (az ellentétes irány) regisztrálásra kerüljön. A szinte azonnali irányváltások hatékonysága abban is rejlik, hogy többé nem fenyeget annak a veszélye, hogy túl későn lassulunk le a kívánt mértékben – vagy legrosszabb esetben teljesen meg is állunk.


[+]

Az új szoftver mindhárom Huntsman V3 Pro tasztatúrát (numerikus pados, TKL-es, valamint 60 százalékos kivitel) érinti, azonban a firmware-ekhez elengedhetetlen a rendszerünkre telepített Synapse naprakészsége, és azt sem árt szem előtt tartatunk, hogy a meghajtók folyamatosan töltődnek fel a perifériák termékoldalaira, így ha még a miénkhez nem lenne hozzáférhető, célszerű néhány nap múlva újra próbálkoznunk.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.