A Galaxy Ring a Samsung legújabb egészségkövetésre fejlesztett kiegészítője, nem meglepő módon egy gyűrű, amelyben rengeteg szenzor és egy akkumulátor kapott helyet. Nem könnyű műfaj ez, kapásból jelentkezik az a probléma, hogy a felhasználók ujja meglehetősen eltérő, ezért a Galaxy Ring is kilenc méretben készül. Ezek szenzorok szempontjából megegyeznek, de minél inkább Shrek-szerű a vásárló, annál nagyobb az akkumulátor mérete, 18 és 23 mAh között változik.

Szenzorok és méretek
Szenzorok és méretek [+]

A gyűrű három színben készül, arany, ezüst és fekete árnyalatban, mindegyikre jellemző, hogy homorú a felülete, hogy kevésbé karcolódjon. A belső karimán helyezkednek el a szenzorok, pulzust, bőrhőmérsékletet, mozgást figyelnek, ezek segítségével alkalmas a Ring arra, hogy alvást, mozgást, pulzust monitorozzon, de figyeli a légzési ritmust és a bőrhőmérsékletet is, hogy kiszűrje az alvási apnoét, a horkolást és a pulzus abnormális kilengéseit, valamint a női ciklus követésében is szerepet kap.


[+]

A Ring 5.4-es Bluetooth segítségével kapcsolódik a telefonhoz, a gyűrű mindössze 2,3-3 grammot nyom mérettől függően. Van hozzá csinos töltőtok 361 mAh-s kapacitással, ez egy kör alakú led fénnyel jelzi, ha jól helyeztük be a terméket. Egy töltéssel maga a gyűrű egy hétig működik. A telefon segítségével tudunk interaktálni vele, illetve ujjcsíptetős mozdulattal parancsokat adhatunk ki, erre beállíhtató a kamera, vagy mondjuk az ébresztő aktiválása.


[+]

A Samsung nem mondja, hogy a Ring pontosabb, mint egy Watch, ráadásul edzések követésére nem is alkalmas. Viszont tovább bírja akkuval és kevésbé észrevehető, mint egy óra. Ha óránk és gyűrűnk is van, akkor a telefonos Galaxy Health mindkét eszköz adataiból dolgozik, hogy pontosabban analizálhassa az adatainkat. Sajnos egyelőre nálunk nem lesz kapható, ennek vélhetően az az oka, hogy egy vadiúj termékkategória esetén a gyártási kapacitás nem elegendő ahhoz, hogy a gyűrű minden piacon elérhető lehessen. A Ring nemzetközi ára 400 dollár.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.