A Watch Series 10 és a harmadik generációs Watch Ultra mellett a harmadik generációs Watch SE fejlesztése is folyamatban van, az Apple pedig műanyagra cserélheti utóbbi eszközön az alumíniumot, ha igazak a Bloomberg értesülései. A lap szerint az utoljára 2022-ben frissített óra árát azzal tarthatná vagy nyomhatná még lejjebb az Apple, hogy az alumínium tokozás helyett műanyag kompozitot vezet be. Jelenleg a Watch SE amerikai ára 249 dollár, míg a Samsung 199 dollárért kínálja legolcsóbb óráját.

A Bloomberg értesülései szerint a cég teszteket végez a műanyag óratestet illetően, ennél több konkrétumot viszont nem közöltek. A Watch SE-ben egyébként már történt egyszer egy műanyagos csere, 2022-től a viselő karja felé eső, szenzoroknak otthont adó rész nem kerámiából, hanem erősebb plasztikból van az Apple legolcsóbb óráján.

Egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni a hírt, mert máshonnan származó bizonyíték nincs rá, és annak fényében is furcsa, hogy 2023-ra az újrahasznosított alumíniumból készülő Apple Watch SE anyagában karbonsemleges termék lett. Észszerű magyarázatnak tűnik a költségcsökkentés mellett a műanyag Watch SE-re viszont az, hogy ezzel próbáljon az Apple még több olyan vásárlót szerezni, aki gyereknek veszi és telefonján keresztül kontrollálja a gyerek által hordott eszközt.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.