Régi olvasóink ismerhetik a Cubot márkát, miniatűr strapamobilt és több egyszerű okosmobilt is tesztelt a Mobilaréna az évek során. A gyártó most belekezd a gamer vonalba is, július 22-én piacra dobják Max 5 néven első játékra kihegyezett telefonjukat.

Hirdetés

A Max 5 kapcsán pár előzetes információt közölt a gyártó, ilyen például a MediaTek Dimensity 8200 rendszerchip, melynek CPU-jában a Cortex-A78-as magok 3 GHz-ig vannak skálázva, egy 3,1 GHz-ig húzott erőmaggal. A konstrukció 2022-es, akkori felső kategória, 4 nm-en készül a TSMC-nél és teljesítménye annyira jó, hogy a MediaTek idén átnevezte Dimensity 8250-nek. A GPU egy ARM Mali-G610 MC6, a Cubot pedig kihasználja képességeit a Max 5-be épített 144 Hz-es kijelzővel. Vélhetően IPS LCD panelről van szó, erről nem mondott konkrétumot a gyártói előzetes oldal, csak a frissítést és a 6,95”-es méretet árulta el.

Egyelőre csak ezt az egy képet mutatta meg a gyártó a mobil hátuljáról
Egyelőre csak ezt az egy képet mutatta meg a gyártó a mobil hátuljáról (forrás: Cubot) [+]

A telefon az SoC integrált modemének hála 5G-képes, és megvan a Wi-Fi 6 antenna is. LPDDR5 memóriát használnak a Max 5-ben, 12 GB lesz integrálva és 12 GB-ot tud még a telefon virtuális memóriaként átcsoportosítani a 256 GB beépített tárhelyből. Aktív hűtés nem kerül a készülékbe, VC gőzkamrás megoldással oldják meg a hőelvezetést.

A hátlapra egy 100 MP-es kamera és egy 5 MP-es makró kamera biztosan kerül, az előlapon pedig egy 32 MP-es szenzorral lehet majd fotózni. A készülék előlapjáról egyelőre nincs kép, valószínűleg a szokásos kameralyukas megoldást választja a gyártó. A Max 5-ben 5100 mAh-s akkumulátor lesz, ehhez 33 wattos vezetékes gyorstöltés társul majd. A termékoldal fotóin látható az USB-C csatlakozó, viszont 3,5 mm-es nem, amit furcsa lenne, ha kihagynának egy gaming telefonból. Android 14-gyel fog piacra kerülni a készülék, a július 22-i dátum pedig globális start.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.