Hirdetés

A Keychron billentyűzetkínálatában megjelent az épp aktuális frissítési kör utolsó modellje, amely bár a normához képest csuklónknak jobban kedvező Arisu kiosztást kapott (a 63 százalékos Alice továbbgondolt variánsa, ezúttal kiterjesztett formában), kompaktnak semmiképp sem nevezhető.


[+]

A gépünkhöz 1000 Hz-es polling rate-tel operáló, 2,4 GHz-es rádióval, 90 Hz-es Blutooth 5.1-gyel vagy ugyancsak 1000 Hz-es kommunikációt biztosító USB Type-C/Type-C kábellel köthető újdonság a Q14 Max nevet viseli, és bár az a 75 százalékos Q10 széria a kiindulási alapja, úgynevezett southpaw dizájnt követ, ami azt jelenti, hogy van rajta numerikus pad, csak az a jobb helyett a bal oldalán nyert elhelyezést.


[+]

Ez abból a szempontból szerencsés (feltéve, ha jobb kézzel toládozzuk az egeret), hogy nem kell különálló num padet vennünk, ha amúgy tetszene az átlagnál ergonomikusabb kialakítás, viszont alkarunk kisebb szöget zárhat be a vállunkkal, mikor rágácslónkat használjuk, így nem muszáj annyira „terpesztenünk”, és az egérpad közelebb kerülhet a felsőtestünk középvonalához (tehát természetesebb posztúrát vehetünk fel a képernyő előtt, és ez hosszú távon meghálálja magát egészségügyi téren).


[+]

A dupla gasket mountos, gyárilag megkent, csavaros stabilizátorokat felvonultató periféria a rádiófrekvenciás kapcsolat implementálásán túlmenően abban tér el a Pro sorozatú elődjétől, hogy megduplázták a fedélzeti memóriájának kapacitását, azaz már 256 kB-ból gazdálkodhatunk, és a gépelési akusztika finomításának érdekében lényegesen megnövelték a CNC-zett 6063 alumíniumházának mélyén rejtőző csillapítás mértéket.


[+]

Ez konkrétan annyit tesz, hogy plate szivacsot és az alsó szivacsbetétet kiegészítették egy IXPE kapcsolószivaccsal, egy PET fóliával, egy NYÁK alatti latex betéttel, plusz egy legalul, a 4000 mAh-s akkumulátor felett megtelepedett PET fóliával.


[+]

A történet itt még nem ér véget, ugyanis a 32 bites ARM Cortex-M4 STM32F402 MCU-val szerelt, bal felső sarkában szabadon konfigurálható (alapértelmezés szerint hangerőszabályzó), benyomható fémtárcsát hordó apparátus már nem Keychron K Pro kapcsolókkal tehető kosárba, hanem a Gateron Jupiter termékcsaládjába tartozó, lubrikált switch-ek között válogathatunk, amelyek a következőképp festenek:


[+]

A fixen 5 fokos dőlésszögű, polikarbonát plate-tel értékesített tasztatúra a KSA (Keychron Spherical Angle) profilos, kettős fröccsöntésű – a gombonként címezhető, déli tájolású RGB LED-ek fényét át nem eresztő – PBT kupakjai nélkül 19,59-33,17 mm magas, és 444,9 mm-es szélességehez 156,85 mm-es mélység párosul, miközben 2,45 kilogrammot nyom a mérlegen, szóval önvédelmi fegyvernek sem gyenge. A kapcsolódási, illetve Windows/Mac üzemmódok közt két reteszkapcsolóval válthatunk, és a telepek 2,4 GHz-cel körülbelül 100-300 órás tartalékokkal rendelkeznek attól függően, hogy pislákolnak-e a fénydiódák (és ha igen, akkor milyen erősen). A QMK programozhatóság mellett feltűnik a cég Keychron Launcherként ismert, webes applikációja, amihez Microsoft Edge, Google Chrome vagy Opera böngészőt célszerű felraknunk.


[+]

A feketében vagy fehérben bezsákolható eszköz magától értetődően barebone kivitelben is megvásárolható, és ekképp (nettó) 200 dollárt kóstál a kulcsrakész verzió (nettó) 220 dollárja helyett. A tartozékok mezőnyében ott figyelnek a „legózáshoz” elengedhetetlen szerszámok (csavarhúzó, imbuszkulcs, kombinált kupak-/kapcsolószedő), de az extra gasketek, a toldóadapter vagy az USB Type-C/Type-A átalakító sem hiányzik a listából.


[+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.