Hirdetés

A Keychron ismét egy Arisu kiosztású mechanikus klaviatúrával gyarapította portfólióját, amely ezúttal alacsony profilú kivitelt kapott, és 2,4 GHz-es, 1000 Hz-es polling rate-tel dolgozó rádióval, háromeszközös, 90 Hz-es Bluetooth 5.1-gyel, illetve USB Type-C/Type-A kábellel tud kommunikálni a célgéppel.


[+]

A K15 Max névre hallgató, 75 százalékos formátumú konstrukció háromféle változatban kérhető:

  • fehér háttérvilágítás, forrasztott kapcsolók
  • gombonként címezhető RGB fények, forasztott kapcsolók
  • gombonként címezhető RGB fények, Gateron/Keychron LP switch-ekkel kompatibilis, gyorscserés foglalatok

A kiépítéstől függően (nettó) 104, 114, valamint 124 dollárt kóstáló, mindössze 17-22 mm magas újdonság 256 kB fedélzeti memóriával rendelkezik, és a következő kapcsolófajtákkal választható:


[+]

A kihajtható lábpárjainak köszönhetően kétszintű döntést kínáló tasztatúra kettős fröccsöntéssel gyártott, fényt át nem eresztő PBT kupakjai LSA profilosak, és alumíniumból lévő készülékházának mélyén két rétegnyi csillapítás található (egy IXPE switch, plusz egy latex szivacs). Ez egyébként a K15 Próként ismert elődben még nem volt, viszont határozottan jól jön a gépelési akusztika finomítására, különösen, hogy az apparátus ennek nem épp kedvező, lebegőgombos dizájnt követ.


[+]

Az US ANSI kiosztású, ARM Cortex-M4 STM32F402 MCU-val szerelt jószág LED-jei északi tájolásúak, és stabilizátorai egy szintben vannak a switch-eivel, szóval a szélesebb billentyűkön kevesebb a holtjáték. A 2000 mAh-s akkumulátor legfeljebb 64-110 órára elgendő kakaót képes tárolni.


[+]

A bal felső sarokban egy konfigurálható fémtárcsa nyert elhelyezést a makróoszlop felett, ám a QMK-nak, továbbá a cég webes alapú Keychron Launcher szoftverének hála minden gombot szabadon programozhatunk, végletekig testreszabva így a ketyerét, négy profilon átívelve. A Windows és macOS, illetőleg a kapcsolódási üzemmódok között szokás szerint a hátsó peremen megülő reteszkapcsolókkal léptethetünk, miközben a dobozból egy toldóadapter, néhány bónusz billentyűsapka és egy kupakszedő kerül elő extraként, noha a hot swapes verzióhoz egy kapcsolószedő csipesz is jár.


[+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.