Az Apple egyik backend kódjában feltűntek az idén őszre várható iPhone 16-os széria telefonjainak azonosítói, ezek pedig arra utalnak, hogy ugyanazt az A18-as platformot fogja használni az összes készülék, és nem lesz variálás a két alap és két Pro modell között. Az Apple évek óta ugyanazt a sémát követi a készülékek azonosítójában, az iPhone 14 Pro telefonok például iPhone 15,2 és 15,3 azonosítóval vannak ellátva. Az iPhone 15-ök, melyek ugyanazt az A16 Bionic lapkát kapták, mint az előző évi Pro modellek pedig iPhone 15,4 és 15,5 azonosítóval futnak.

Hirdetés

A MacRumors által megszerzett és elsőként közölt információk szerint az idei iPhone 16-ok azonosítói a következők lesznek:

  • iPhone 17,1
  • iPhone 17,2
  • iPhone 17,3
  • iPhone 17,4
  • iPhone 17,5

A tavalyi iPhone Pro telefonok rendszerchipje, az Apple A17 Pro
A tavalyi iPhone Pro telefonok rendszerchipje, az Apple A17 Pro (forrás: Notebook Check) [+]

Mint látható, öt modell van a listán, ami jelenthet egy Ultra modellt és egy később piacra kerülő új SE modellt egyaránt. Viszont az azonosítószámok megegyeznek, ami megerősíti a korábbi pletykákat, hogy az Apple ugyanazt az SoC-t építi majd a telefonokba. Ezeket viszont valószínűleg megkülönbözteti az alapmodellek és a Pro modellek között, nem véletlenül vezethették be tavaly az A-szériás lapkákban is a nevezéktanba a Pro jelzőt.

Valószínű lehetőség, hogy az Apple A18-as SoC-k az iPhone 16-ban és 16 Plusban kevesebb GPU magot használnak majd. Arról egyelőre semmi információ, hogy ténylegesen kevesebb mag lesz-e bennük, vagy csak kikapcsolják őket, mint az A15-ben tették. Emellett várhatóan kevesebb memória is kerül a két alap iPhone-ba, mint az Apple A18 Pro lapkákat kapó 16 Pro és 16 Pro Max modellekbe. Az egységesítés oka az egyes piacokra ősszel érkező Apple Intelligence (AI) mesterséges intelligencia funkciók erőigényének kiszolgálása lehet.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.