Hirdetés

Egy hét maradt a július 10-ei Galaxy Unpacked eseményig, ahol a hajlítható és viselhető termékek lesznek fókuszban, és ez a nagyközönségnek szóló bemutató nem a hardver apró részleteiről fog szólni. Éppen ezért mutatta be a Samsung egy héttel korábban azt az Exynos W1000 chipet, amely minden eddigi előrejelzés szerint a Galaxy Watch7 és Watch Ultra modelleket hajtja majd meg.


(forrás: Samsung) [+]

Ez a Samsung első 3 nm-es chipje, amely egyből egy második generációs node-ot használ GAA technológiával, és amely egy ARM Cortex-A78 processzormagot vet be 1,6 GHz-en, illetve négy Cortex-A55-öt 1,5 GHz-en. Ez óraviszonylatban komoly hardver: a Samsung az Exynos W930-cal összevetve 2,7-szer gyorsabb alkalmazásindítást, 3,4-szer nagyobb egymagos teljesítményt és 3,7-szer nagyobb többmagos teljesítményt ígér.


[+]

A Mali-G68MP2 GPU akár 640 x 640 pixeles órapaneleket is meghajt, a chipet pedig 32 GB-os tárolót biztosít. Mivel az LPDDR5 RAM mennyiségét a gyártó nem pontosítja, az valószínűleg konfigurálható – az új Galaxy Watch generáció 2 GB-tal számolhat. Természetesen megvan a 4G modem, továbbra is 5G opció nélkül, illetve a kétcsatornás WiFi (802.11b/g/n), a Bluetooth, a GPS és az NFC. Ez nyilván magának a W1000-nek az alaptudása, az órák ehhez jó pár szenzort hozzácsapnak majd.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.