Hirdetés

Az MSI a napokban bejelentette, hogy a felhasználók visszajelzésére hallgatva a MAG 321UPX QD-OLED és MAG 271QPX QD-OLED névre keresztelt gaming monitoraihoz elérhetővé teszi a firmware frissítésének lehetőségét.


[+]

Korábban a gyártó már piacra dobott 27 hüvelykes, 2560×1440 pixeles felbontású, illetve 32 hüvelykes, 4K-s felbontású modelleket a MAG, valamint MPG szériák égisze alatt, ám ezek hiába rendelkeztek igen hasonló specifikációkkal, az előbbi termékcsalád tagjairól hiányzott az USB Type-B csatlakozó, így a szoftverük cseréje nem volt megoldható. A vállalat képviselői a Redditen már elismerték, hogy ennek hátterében költségcsökkentési okok álltak, utalva arra, hogy a megcélzott közönség számára talán nem annyira fontos ez a funkció.


[+]

Amint az idővel kiderült, ebben a dologban tévedtek, de nincs veszve semmi, hiszen mára fordult a kocka, és az első bekezdésben említett képernyők firmware-e immár frissíthető. Az OSD menübe belépve, a jobb alsó sarokban láthatjuk a periférián futó, aktuális verziót, és ha a MAG 271QPX QD-OLED-nél ez FW.011 (vagy korábbi), akkor Magyarországon a székesfehérvári Albacomppal kell felvennünk a kapcsolatot (vagy külföld esetén azzal a szervízközponttal, ami a tartózkodási helyünkhöz a legközelebb esik) ahhoz, hogy az arzenálunkban tudhassuk a szóban forgó képességet. Amennyiben FW.012 (vagy újabb) meghajtóprogramot jelez a menü, akkor naprakészek vagyunk ezügyben, és a kontaktot kihagyva felkereshetjük a típus honlapjának vonatkozó szekcióját.


[+]

A MAG 321UPX QD-OLED-et nézve az FW.014 (vagy korábbi) kiadás érett meg a váltásra, és a teendőnk ugyanaz, mint a kisebbik kijelzőnél, ám az FW.015-tel (vagy újabbal) mehetünk közvetlenül az apparátus terméktámogatói oldalára.


[+]

Az MSI még megjegyezte, hogy a jövőben mindegyik új MAG QD-OLED monitor úgy fog felkerülni az üzletek polcaira, hogy alapból frissíhető lesz a firmware-e.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.