Az AMD elérhetővé tette a 24.6.1-es verziószámú AMD Software kiadást, amely a The First Descendant és a Once Human című játékokhoz kínál új vagy frissített profilt. Ezen túlmenően HYPR-RX támogatást kapott a Like a Dragon 8: Infinite Wealth, az Overwatch 2, a The First Descendent, az F1 24 és az Outpost: Infinity Siege.

A meghajtó fel van készítve a Windows 11 24H2 frissítésének előzetesére, emellett támogatja a Radeon Anti-Lag 2-t, valamint a DirectX 12 Agility SDK 1.613-as és 1.614.0-s funkciókat, beleértve a Work Graphs 1.0-t, a GPU Upload Heaps eljárást, a shader modell 6.8-at, valamint az R9B9G9E5 formátumot az egyes pufferekhez.

A fentieken túl a rendszer alapvető AI optimalizálásokat is tartalmaz, így elérhető a 4 bites kvantálás az LLM-ekhez, illetve a ROCm a WSL 2 előzeteséhez.

A hibák tekintetében az új csomag számos gondot orvosol, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • Sikerült korrigálni a Fallout 3 és a Fallout: New Vegas indítási, illetve a Helldrivers 2 stabilitási gondját
  • A Helldivers 2 alatt mostantól megfelelően működik majd a Performance Metrics szogláltatás
  • A rendszer stabilitása és sebessége ezentól megfelelő lesz az egyes hibrid grafikát alkalmazó, FreeSync kijelzőt használó notebookokon

A 24.6.1-es verziójú drivercsomag a 64 bites Windows 10, valamint 11 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 5000, 6000, illetve 7000 szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább első generációs RDNA dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, plusz támogatja még az RDNA architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen, illetve Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

Az AMD Software: Adrenalin Edition 24.6.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.