Három új kameraszenzorral rukkolt elő a Samsung, bár a relatíve új megfelelőbb kifejezés, mert kettő már felbukkant már megvásárolható telefonokban. Az ISOCELL HP9 a Samsung friss 200 megapixeles szenzora 1/1,4″ méretben, 0,56 mikronos szenzorpixelekkel és 16:1-es képpont egyesítés után 12,5 megapixeles eredményekkel, és ez került májusban a Vivo X100 Ultra 3,7x-es, periszkópos teleobjektívje mögé.

Az ISOCELL HP9
Az ISOCELL HP9

Az előző generációs 200 megapixeles lapkához képest az új szenzor 10%-kal jobb kontraszt autofókusz teljesítményt és 12%-jal jobb fényérzékenységet ígér. Támogatottak a HDR fotók és videók, a 2x-es és 4x-es szenzorzoom 3x-os zoomkamerával társítva pedig jó részletességű 6x-os és 12x-es eredményeket hozhat. A videós plafon 8K 30 fps, 4K 120 fps, illetve 1080p 480 fps, megfelelő mobilhardverrel társítva. A Samsung normál és zoomkamerához is ajánlja az ISOCELL HP9-et.

Az ISOCELL JN5
Az ISOCELL JN5

Az 50 megapixeles ISOCELL JN5 sem teljesen új: ez került az Oppo Reno 12 Pro 2x-es teleobjektívje mögé. 1/2,76″ méretben ez egy jóval apróbb szenzor, amit olcsóbb telefonokba és segédkamerák mögé szán a Samsung, 4:1-es binning után szintén 12,5 megapixeles eredményekkel. A Dual VTG pixeltechnológia ilyen apró méretben is visszafogott zajt ígér, DSG technológiával segíti a nagydinamikájú felvételeket és Super QPD autofókusszal a megbízható, villámgyors élesítést.

Az ISOCELL GNJ
Az ISOCELL GNJ

Az ISOCELL GNJ szintén 50 megapixeles, ám 1/1,57″-en jóval nagyobb szenzor, ezért nyilván drágább is. A GNJ hatékonyan kombinálja a dual pixel autofókuszt a szenzorzoommal, hogy tisztább és sávozódásmentesebb videofelvételek szülessenek. Nem pontosított elődjéhez képest 29%-kal csökkent a fogyasztás előnézetben és 34%-kal 4K 60 fps rögzítés során. Kapott a szenzor egy nagy fényáteresztésű, tükröződésmentes ARL felületet is, amely a Samsung remek fénytörésű mikrolencséivel egyetemben ügyesen küszöböli ki a kéretlen tükröződéseket és a fényszivárgást, éjszaka is jobb minőséget biztosítva.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.