A kínai bemutató után gyorsan megtartotta a Motorola a nemzetközit is: a Razr 50 egy szerényebb hajlítható, a Razr 50 Ultra egy csúcsszuper flipes telefon, a Moto Tag pedig egy UWB és BT technológiával szerelt lokátor, amely a Google Find My Device rendszerébe épül.

A korongalakú Motorola Moto Tag
A korongalakú Motorola Moto Tag (forrás: Motorola) [+]

Bár az olcsóbbik Razrnek mellékszerep jutott, kétségtelenül megnyerő az 1,5″-ről és 368 x 194 pixelről 3,6″-re és 1056 x 1066 pixelre váltó, 90 Hz-es külső OLED kijelző. Belül maradt a 6,9″-es képátló, a 1080 x 2640 pixel felbontás, a 10 bites színmélység, igaz: 144 Hz-ről ez a megjelenítő 120 Hz-re váltott.

A Razr 50 jóval nagyobb kijelzőre váltott
A Motorola Razr 50 jóval nagyobb kijelzőre váltott (forrás: Motorola)

A MediaTek Dimensity 7300X chippel, 50 megapixeles főkamerával, 13 megapixeles ultraszélessel és 32 megapixeles szelfiegységgel szerelt Motorola Razr 50 július végétől, 415 ezer forintos indulóáron lesz itthon megvásárolható 8/256 GB-os konfigurációban. Akkumulátora 4200 mAh-s, 30 watton tölthető és a ház kipipálja az IPx8 alapú, vízálló védelmet, porálló minősítés nélkül.

Alig maradt káva a Razr 50 Ultra külső panelje körül
Alig maradt káva a Razr 50 Ultra külső panelje körül [+]

A lényeg persze a Razr 50 Ultrán és még nagyobbra nőtt, összecsukva tulajdonképpen kávamentes külső paneljén van. Sikerült a képátlót 3,6″-ről 4″-re, a felbontást pedig 1056 x 1066 pixelről 1080 x 1272 pixelre növelni, ezúttal 50 megapixeles normál és 50 megapixeles, 2x-es optikai nagyítású zoomkamerának helyet hagyva, LED villanó társaságában, idén tehát kimaradt az ultraszéles modul. Ez picit furcsa, mert pont letudhatta volna a 2x-es szenzorzoomot a főkamera.


[+]

Ekkora képernyőn még többet időzhetünk, úgyhogy friss funkciókat kínál errefelé a Google Fotók és a Gemini, vagyis a keresőóriás AI asszisztense. Moto AI néven pedig a gyártó biztosít mesterséges intelligencián alapuló funkciókat. Elérhető kint a Spotify is és a számos widget között ott a Bose fülesek új kezelőfelülete is. Természetesen a két kamerát használó szelfizésről sem kell lemondani.


[+]

A Moto AI az öltözetünkhöz igazítja a rendszerstílust és szöveges instrukciók alapján generál hátteret, de amúgy a külső stílus is megvan zöld, barackszínű, sötétkék és bordó változatokban, vegán bőr kivitelben. Figyelembe véve a kiemelkedően nagy, 165 Hz-es, 10 bites és Gorilla Glass Victusszal védett külső panelt, valamint a 6,9″-es, 165 Hz-es, 10 bites és 1080 x 2640 pixeles belső OLED megjelenítőt 32 megapixeles szelfikamerával, nem csoda a horrorárazás.


[+]

A Razr 50 Ultra Magyarországon július 4-étől, 525 ezer forintért lesz megvásárolható 12/512 GB-os konfigurációban, a Snapdragon 8s Gen 3 chippel meghajtva. Saját kezünkben a vegán bőr hátlap igazán jól tapadt és a 6000-es sorozatú alumíniumváz is kellően szívósnak tűnt, persze hajlítástesztet nem végeztünk. Megnyerő a mindössze 189 grammos tömeg, igaz: ennek 4000 mAh-s telepméret az ára, cserébe támogatott a 45 wattos töltés.


[+]

Ezúttal is megvan az IPx8 védelem, ami a porállóságot nem, ám a vízálló kivitelt kipipálja (30 perc, 1,5 méter mélység), csukva pedig apróbb tenyérrel sem gond a kezelés. Igaz: szétnyitva, 22:9 arányú panellel annyira hosszúkás a Razr 50 Ultra, hogy férfikézzel is gyakran kell fogást váltani a felső tartalmak elérésére. Persze újfent jól jön a megfelelő tapadás, hogy ne legyen baleset a vége.


[+]

Az Android 14 és a friss, lendületes Hello UX felület mellé ügyes gesztusfunkciók járnak, a Moto AI pedig feljavítja a fotókat és a portrékat, témától függően igazítja a stabilizálást, javít a hibrid zoom részletességén és témától függően a hosszú/rövid záridőt egyaránt jó minőségben biztosítja.


[+]

A Moto AI értesítésrendezésben, a hang szöveggé alakításában és a képernyőn szereplő tartalmak megjegyzésében is segít, egy helyre gyűjtve a releváns információkat. A Motorola három főverzió frissítést (Android 15, 16 és 17), illetve a starttól számítva négyévnyi biztonsági hibajavítást ígér, mi pedig, ha a rövid ismerkedés után hozzájutunk pár napon belül egy példányhoz, jövő heti tesztet.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.