Bejelentette legújabb, Toughbook 40 Mk2 nevű noteszgépét a Panasonic. A szériától megszokott módon rendkívül strapabíró (IP66 szintű por- és vízállóság, -29-+63 °C közötti használhatóság, stb.), különösebb szétszerelés nélkül cserélhető akkumulátorral, adattárolóval és bővíthető memóriával rendelkező készülék sem kerülhette el sorság, az egyik hívószó ugyanis itt is az AI lett. Mindez persze csak annak köszönhető, hogy a fő újdonságot az Intel Meteor Lake platformja jelenti, a Toughbook 40 Mk2 ugyanis erre épül, és Core Ultra 5 135H illetve Core Ultra 7 165H CPU-kkal választható, melyek természetesen a vPro technológia szolgáltatásait is hozzák magukkal. Az új platformmal természetesen a többi alkatrész is frissült, tehát például DDR5-öt, Wi-Fi 7-et, opcionálisan 5G-s modemet is kapunk.


[+]

A specifikációk közül felhívnánk még a figyelmet a 14”-es, Full HD felbontású érintésérzékeny kijelzőre, mely a kültéri felhasználást maximálisan támogatja, lévén nemcsak strapabíró, de kesztyűben is használható, tűri az esőt és 1200 cd/m2 maximális fénysűrűségével tűző napon is jól olvasható.

A részletes specifikációk a lenti táblázatból kiderülnek, azokat nem is részleteznénk tovább. Ami a notebook kapcsán még érdekes lehet, az az, hogy nagyon jól konfigurálható utólag is, mert összesen nyolc olyan „területtel” rendelkezik, ahol a felhasználó módosíthatja a hardvert. Ebből négy a gyártó xPAK moduljait tudja fogadni, tehát szét sem kell szerelni a noteszgépet, akár menet közben is tehetünk be vonalkód-olvasót, okoskártya-olvasót, további I/O portokat, és így tovább.


[+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.