Nem telt el egy hónap az Oppo Reno 12 és Reno 12 Pro kínai premierje óta, és ugyanezen a néven, de megváltozott hardverrel megérkezett a két telefon Európába is. Az európai Reno 12-t június 25-től lehet majd beszerezni 500 eurós áron 12/256 GB-os verzióban, a Pro értékesítése pedig június 18-cal el is kezdődött, ennek 600 euró az ára (12/512 GB), írja a GSMArena. Ránézésre nehéz lenne különbséget tenni a kínai és az Európába hozott változatok között, a külső helyett a hardveren variáltak.

Az alap Reno 12 színei
Az alap Reno 12 színei [+]

Az első különbség a telefonokban használt SoC: az európai modellek MediaTek Dimensity 8250 és 9200+ helyett egységesen a Dimensity 7300-Energy rendszerchipet kapták, melyet a MediaTek és az Oppo közösen optimalizált a lehető legjobb fogyasztásért. A telefonokban egységesen 12 GB LPDDR4x RAM van Európában, a tárhely pedig mérettől függően UFS 3.1-es. Az operatív memória +12 GB virtuális memóriával megtoldható, a tárhely pedig 1 TB-os microSD-vel bővíthető.

A Reno 12 Pro színei
A Reno 12 Pro színei [+]

A kijelző egységesen 6,7 hüvelykes OLED panel 120 Hz-es frissítéssel, FHD+ felbontással, HDR10+ támogatással, és szélein ívelt kialakítással. A védelme viszont nem egységes, a Reno 12 Pro előlapját Gorilla Glass Victus 2 edzett üveg fedi, a normál modellt Gorilla Glass 7i.

Kamerák terén is vannak különbségek. A Reno 12 Pro egy 50 MP-es főkamerával (Sony LYT-600, 1/1,95”, 26 mm, f/1,8, OIS), egy 50 megapixeles teleobjektívvel (Samsung JN5, 2x nagyítás, 47 mm, f/2), és egy 8 MP-es ultraszélessel (Sony IMX-355, 16 mm, f/2,2) van felszerelve. Az előlapon is egy 50 MP-es kamera kapott helyet, ezt is autofókusz támogatja. A képalkotó algoritmus az Oppo szerint kifejezetten ügyes a portrék készítésében mindkét telefonon, de értelemszerűen a jobb hardverrel a Pro jobb fotókat lő. A többelemes képfeldolgozással és mindenféle AI trükkel a két új Reno meg tudja oldani például, hogy csoportképen mindenki szeme nyitva legyen, egységesek legyenek a képen szereplő arcok kontúrjai. Ezen felül frissítették az AI radírt, ami eltünteti a nem kívánt részleteket a képről.


[+]

A sima Reno 12 ugyanazt a hardvert használja a főkamera és az ultraszéles esetén, de a harmadik hátlapi szenzor teleobjektív helyett egy 2 MP-es makró, az előlapon pedig csak 32 megapixeles felbontással lehet szelfiket lőni. A 21 mm-es gyújtótáv és a PD-autofókusz mondjuk itt is megvan, gyakorlatilag csak a felbontás különbözik a Pro modelltől.

A fekete szín közös pont a két modellbenA fekete szín közös pont a két modellben A fekete szín közös pont a két modellben (forrás: Oppo) [+]

Mindkét telefonban 5000 mAh-s aksi van és támogatják a 80 wattos SuperVOOC töltést, ám a fali adaptert az Oppo nem mellékeli a dobozban. Támogatják a telefonok az USB-PD töltést is, viszont csak 55 wattig. Mindkét telefon IP65-ös védelmet élvez, és mindkettő rendelkezik a Google Geminire építő AI írás, beszéd és összegzés funkciókkal. Egyéb érdekességük még, hogy 200 méteres távolságon belül egyedi Bluetooth-protokollok segítségével hálózati lefedettség nélkül is képesek walkie-talkie szerűen “hanghívások” lebonyolítására. A telefonok egységesen az Android 14-re épülő ColorOS 14.1-es rendszerfelülettel érkeznek.

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.