Háromdimenziós hangteret ígérnek a Creative Technology új fej- és fülhallgatói a cég saját fejlesztésű Super X-Fi technológiáját használva. A térhangzás mellé ráadásul ANC és korrekt kialakítás is társul, ami a 80 és 100 eurós árponton nem egyértelmű. A Super X-Fi többhangszórós rendszerek hangélményét próbálja imitálni egy dedikált chip által végzett munkával, használatához fejlesztettek egy Android és iOS rendszerekre letölthető alkalmazást, ahol a felhasználó saját ízléséhez és hallásához tudja igazítani az SXFI eszközök hangzását. A fejhallgatók és a fülhallgató is megjegyzi a beállításokat, így forráseszköztől és forrásfájltól függetlenül élvezhető a térhatású hang.

Van aktív zajszűrés a fülhallgatóban és a fejhallgatóban is, ez képes a környezeti hangokhoz alkalmazkodni, van hangátengedő mód is. A játékokhoz külön alacsony késleltetésű mód is adott, de a Pro változat gaming célokra készült, így ahhoz a komolyabb mikrofon mellett jár egy USB-C vevőegység is.

A gamer változat telefonokhoz, tabletekhez és számítógépekhez is jó, USB-C vevőegység is jár a dobozban
A gamer változat telefonokhoz, tabletekhez és számítógépekhez is jó, USB-C vevőegység is jár a dobozban [+]

Az Air SXFI fülhallgató 10 mm-es neodímium hangsugárzókkal dolgozik, IPX5-ös védelmet kapott, képes Bluetooth 5.3 multipont kapcsolatra és 39 órányi üzemidő sajtolható ki belőle ANC nélkül. Kialakítását tekintve egyszerű, száras, in-ear TWS eszköz, apró LED jelzőfényekkel. Hi-Res Audio minősítése nincsen, egyelőre a kodektámogatás sem ismert.

Zen Air SXFIZen Air SXFI Zen Air SXFI [+]

Az Aurvana Ace második generációja is elérhető egyébként a cégnél már, ez xMEMS meghajtókkal, BLE Audio és aptX Lossless támogatással rendelkezik. Az ára kicsit magasabb, 130-150 euró körül mozog, de megvan az IPX5-ös védelem, a vezeték nélküli töltés, és a hibrid aktív zajszűrés ebben a modellben is.

Az Aurvana Ace 2 jópofa, félig átlátszó dizájnt kapottAz Aurvana Ace 2 jópofa, félig átlátszó dizájnt kapott Az Aurvana Ace 2 jópofa, félig átlátszó dizájnt kapott [+]

A Zen Hybrid SXFI fejhallgatók esetén 40 mm-es neodímium mágneses hangsugárzókat használt a cég, itt a maximális üzemidő 70 órányi lehet. A kialakítás lehetővé teszi, hogy a fülkagylókat az ember lehajtsa, így kisebb helyen is elfér a fejhallgató. Megvan a Bluetooth 5.3-as multipont kapcsolat, vannak beépített mikrofonok telefonáláshoz, a fejhallgatóból egyedül a víz elleni védelem hiányzik, az analóg 3,5 mm-es bemenet ugyanakkor megvan, ahogy az irányításhoz a gombok is. Tölteni USB-C csatlakozón keresztül lehet. Rövid próba alapján azt mondhatjuk, hogy kényelmes viseletet biztosít a fejhallgató, de a fejpánt és a fülpárnák műbőrrel vannak borítva, ez a melegben például okozhat kellemetlen izzadást.

Zen Hybrid SXFIZen Hybrid SXFIZen Hybrid SXFIZen Hybrid SXFI Zen Hybrid SXFI [+]

Eredeti cikk

Magor Trade
Egyeztető üzlet emberek

Nagykereskedőként, versenyképes árainkkal hozzájárulunk üzleti partnereink sikeréhez és növekedéséhez.